Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
La Universitat Pompeu Fabra homenatja Pons i Guri
Es faran dos actes acadèmics el dia 16 d'abril a la tarda

La Universitat Pompeu Fabra ha organitzat, dimecres 16 d'abril, unes jornades d'homenatge a Josep M. Pons i Guri, amb la voluntat de reconèixer la figura de Pons i Guri, arxiver emèrit i fill predilecte d'Arenys de Mar, i agrair-li públicament el fons de llibres jurídics dels segles XVI-XIX que va llegar a la Universitat.

L'homenatge que se li fa serà un acte acadèmic que està previst que comenci amb el record a la seva figura i que seguirà amb la lectura, a càrrec dels mateixos autors, de cinc relats breus inèdits que versen sobre els llibres i la cultura al llarg del temps. Un dels autors d'aquests relats és l'arxiver d'Arenys de Mar, Hug Palou., que va treballar al costat de Pons i Guri durant molts anys. L'ordre de lectura serà el següent:

JOSEP FONTANA
Catedràtic emèrit d´Història i fundador de l´IUHJVV

JAUME RIERA
Arxiver de l´Arxiu Reial de Barcelona / Arxiu de la Corona d´Aragó

EVA SERRA
Professora d´Història Moderna de la UB

LAUREÀ PAGAROLAS
Arxiver de l´Il·lustre Col·legi de Notaris de Barcelona

HUG PALOU
Arxiver de l´Arxiu Fidel Fita d´Arenys de Mar

L'acte es farà el 16 d'abril a les 4 de la tarda a l´aula 40.012 del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.

També dins els actes en record de Josep Maria Pons i Guri, la Universitat Pompeu Fabra convoca una activitat dedicada al patrimoni bibliogràfic, més concretament als llibres jurídics d´antiquària. Una sessió de treball de la mà de NÚRIA ALTARRIBA, cap del SAOID de la Biblioteca de Catalunya. Seguidament, es parlarà del coneixement dels fons de reserva, a càrrec d' ISABEL JUNCOSA, codirectora de la Biblioteca de l´Il·lustre Col·legi d´Advocats de Barcelona.

Aquest acte es farà el mateix 16 d´abril, a les 17.30 h, a l´aula 40.012 del campus de la Ciutadella  de la Universitat Pompeu Fabra.


Cliqueu aquí per veure'n el programa.

Publicat el 8 d'abril de 2008
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^